Tinttitalon tapahtumia 2004:
Toinen pesintä on hyvässä vauhdissa. Munia oli kaikkiaan kuusi.  Ensimmäiset poikaset kuoriutuivat 12.7. aamupäivällä. 14.7.
Ensimmäinen poikanen heittäytyi siivilleen ja lähti maailmalle n. klo 7:17. Kaksi muuta seurasi parin minuutin välein. Pesään jäi vielä kolme poikasta odottamaan siipien vahvistumista. 8.6.
Kahdeksas muna ei koskaan kuoriutunut. Matkan varrella yksi poikanen ei pysynyt muiden tahdissa, ja   poistui lopulta muonavahvuudesta. Kasvuvauhti on uskomaton. Kuoriutumisesta viikon kuluttua alkaa höyhenpeite muodostua.  Poikasia on jäljellä kuusi kappaletta ja ne vaikuttavat hyvinvoivilta. Pieniä kokoeroja on; lintujen maailmassa kilpailu on säälimätöntä. Emo tuntuu olevan välillä kovilla ruokkiessaan ja hoivatessaan poikasia. Se  on yöt pöntössä lämmittämässä jälkikasvuaan, välillä tahtoo olla ahdasta.  Ensimmäisten poikasten silmät aukesivat 1.6.  Ei kestä kauaa kun ensimmäiset poikaset kokeilevat siipiensä kantavuutta. Kuvia kasvuvaiheista. 22.5. - 2.6.
Yksi muna on vielä kuoriutumatta. Molemmat vanhemmat kantavat nyt ruokaa nälkäisille suille. Kuvia rutiineista. 22.5.
No niin. Odotus on palkittu. Ensimmäiset poikaset kuoriutuivat iltapäivällä. Emo jatkaa hautomista. Uros on selvästi aktivoitunut ruoan hankinnassa. Välillä herkut vilahtavat äidin suuhun, useimmiten kuitenkin   lapsille. Ulkona on viileänköä, n. 10 astetta. Toivottavasti ruokaa riittää... 19.5.
Talitiaisen haudonta-aika on n. kaksi  viikkoa. Elämme jännittäviä aikoja...
Sitten vain hautomaan. Emo on nyt suurimman osan ajasta kotona. Munia (yhteensä 8)  käännellään päivän mittaan useasti. Pehmusteiden asettelussa on jatkuvasti työtä. 13.5.
Kaksi munaa lisää. Urostintti tuo välillä mammalle evästä. 8.5.
Lisää munia. Kuusi kappaletta havaittu. Tinttiäiti piilottelee jälkeläisiään lähtiessään ulos, joten uteliaiden on vaikea seurata kehitystä. 6.5.
Jälkeläisten odottelua. Ensimmäiset kaksi munaa havaittu. 2.5.
Tiainen viettää päivät ulkona ja kotiutuu klo 18-20.00 välillä. Iltatoimet ovat todella lyhyet; pari pyörähdystä,   untuvatakki päälle, pää siiven alle ja silmät kiinni. Lopputulos on hauskan näköinen karvapallo, jota ei heti tiaiseksi tunnista.
Eristeiden asennus alkaa 24.4.
Pesän pohjatyöt tehty 23.4.
Pesänrakennus alkaa 20.4.
Muutto 18.4.
Pönttö+tekniikka asennettu 5.4.

Lisää kuvia tästä.

Pääsivulle